Nederland. Wageningen, 20211220
De Benedenbuurt in Wageningen is een PAW-proeftuin.
Foto: Kick Smeets / Rijksoverheid 2021

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws of op zoek naar het verslag van een kennisatelier? Hier vind je de laatste feiten, weetjes en ontwikkelde kennis.

Filter

18 april 2024

[Webinar] Waarom zetten we nog in op warmtenetten?

Het zijn roerige tijden in warmteland. Dagelijks worden we geconfronteerd met kritische geluiden over de betaalbaarheid van warmtenetten. Op 25 april nemen Roy Hendriks & Saskia Geerts je mee!

9 april 2024

Bijeenkomst Mei Monumenten Maand

We krijgen vanuit de community de afgelopen maanden steeds vaker signalen over de verduurzaming van monumentale wijken. Daarom organiseren we in de Maand Mei een mooie bijeenkomst rondom dit thema!

5 april 2024

[Kennisatelier] 10 juni met het GWIB

Net bevestigd! Op maandag 10 juni staat er een kennisatelier met het Gelders Warmte Infrabedrijf op het programma. Binnenkort meer nieuws...

25 maart 2024

[Webinar] Organisatiemodellen voor coöperatieve warmtenetten

Donderdag 28 maart is er een webinar over organisatiemodellen voor coöperatieve warmtenetten. Wageningen en Amsterdam komen aan bod. Het gaat om organisatiemodellen van een warmtegemeenschap.

19 maart 2024

[Praktijkbijeenkomst] Benedenbuurt | Wageningen

Je kunt je nu aanmelden voor de praktijkbijeenkomst in de Benedenbuurt in Wageningen. Daar zijn de voorbereidingen voor de realisatie van een midden temperatuur warmtenet in volle gang.

11 maart 2024

Nieuwsbrief maart 2024

De vogeltjes zijn volop aan het fluiten, de lente hangt in de lucht, dus: "Hoogste tijd voor een nieuwsbrief van Wijk van de Toekomst." Razende reporters, belevenissen, bijeenkomst en meer...

6 maart 2024

[Praktijkbijeenkomst] Wilp

Je kunt je nu aanmelden voor de praktijkbijeenkomst in Wilp: het oudste dijkdorp dat voorop gaat in de warmtetransitie! Voor het dorp en agrarische omgeving ligt er namelijk een Wijkuitvoeringsplan.

5 maart 2024

[Kennissessie] Naar een “nieuwe normaal” in de energietransitie

Bewoners zijn de sleutel tot een succesvolle warmtetransitie. Nieuwe manieren van samenwerken tussen gemeenten en bewonerscollectieven op financieel-juridisch gebied moeten daarom de standaard worden:

12 februari 2024

[Terugblik] Praktijkbijeenkomst Dieren-West

Voor de laatste praktijkbijeenkomst van 2023 streek onze community neer in Dieren (gemeente Rheden), waar het proces naar het eerste Wijkuitvoeringsplan (WUP) van Nederland verteld werd.