Nederland. Wageningen, 20211220
De Benedenbuurt in Wageningen is een PAW-proeftuin.
Foto: Kick Smeets / Rijksoverheid 2021

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws of op zoek naar het verslag van een kennisatelier? Hier vind je de laatste feiten, weetjes en ontwikkelde kennis.

Filter

12 februari 2024

[Terugblik] Praktijkbijeenkomst Dieren-West

Voor de laatste praktijkbijeenkomst van 2023 streek onze community neer in Dieren (gemeente Rheden), waar het proces naar het eerste Wijkuitvoeringsplan (WUP) van Nederland verteld werd.

9 februari 2024

[Talkshow] Kleine Kernen van de Toekomst

Kleine kernen en het buitengebied hebben vaak een sterke identiteit en een eigen dynamiek. Op 14 maart leer jij hoe je de warmtetransitie in kleine kernen en buitengebieden vorm kan geven.

8 februari 2024

Versnellingskansen door het combineren van een warmtenet met woningverduurzaming

Het combineren van woningverduurzaming en de ontwikkeling van een warmtenet kan zorgen voor versnelling in het aardgasvrij maken van wijken. Dat concluderen Ekiep en Energie Samen...

7 februari 2024

[NIEUWE DATUM] Nieuwjaarsbijeenkomst Belevenissen van Webbers

De Webber Community organiseert in coproductie met Wijk van de Toekomst een nieuwjaarsbijeenkomst: "Belevenissen van Webbers" Ook als je niet zeker weet of je een Webber bent, ben je van harte welkom!

1 februari 2024

Kennisdossier Grip op de wijkaanpak

Top down? Bottom up? Is het een landelijk of stedelijk gebied? Sociale huur of particulier bezit? Dit soort karakteristieken binnen een wijkgerichte aanpak zijn onderling verbonden...

16 januari 2024

Energy-Up webtalk Bewonersinitiatieven en de nieuwe warmtewet

De voorgenomen Wet collectieve warmte (Wcw) heeft impact op de manier waarop gemeenten en bewonersinitiatieven samenwerken. En samenwerken, dat gaat niet vanzelf.

13 december 2023

Nieuwjaarsbijeenkomst Belevenissen van Webbers

De Webber Community organiseert in coproductie met Wijk van de Toekomst een nieuwjaarsbijeenkomst: "Belevenissen van Webbers" Ook als je niet zeker weet of je een Webber bent, ben je van harte welkom!

1 december 2023

GWIB ondersteunt Gelderse gemeenten bij versnellen warmtetransitie

Om de toename van warmtenetten te versnellen, hebben Gelderse gemeenten om structurele steun gevraagd voor het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van warmtenetten: hieruit is het GWIB ontstaan.

23 november 2023

Webinar biobased isoleren Regio Stedendriehoek

Het doel van het Nationaal Isolatieprogramma is om 2,5 miljoen woningen te isoleren in de periode tot en met 2030. Maar in de regio Stedendriehoek gaan ze graag een stap verder: biobased!