Bouwplaats, woning in aanbouw. Foto Rob Voss

We helpen wijken verder

Ons doel is Gelderse wijken toekomstbestendig maken. Dus wil je met jouw wijk stappen zetten naar duurzame warmte? Of ben je een ambtenaar die bezig is met het vertalen van de Transitievisie Warmte naar de praktijk? Dan is ons ondersteuningsteam er speciaal voor jou!

Met je wijk aan de slag

Wil je hulp voor de wijk waarin je woont of werkt? Of ben je op zoek naar medestanders die aan de slag willen met het verduurzamen? Neem dan gewoon even contact op met ons team. We helpen je graag bij het hele proces, van het opzetten van initiatieven en acties tot het aanvragen van subsidies en overleg met instanties.

Foto met je wijk aan de slag
Foto naar jullie stip op de horizon

Naar jullie stip op de horizon

Na het eerste contact verkennen we samen jullie situatie en potentie. En we kijken vooruit naar de ambitie van jullie wijk? Samen bepalen we wat haalbaar is. Daarnaast is kennis essentieel. We leren graag van elkaar en dat vraagt om een proactieve houding. Bij ons is het halen én brengen. Er is al heel veel kennis en informatie te halen op ons kennisplatform.

Verdere ondersteuning

De weg naar jullie stip op de horizon gaat zelden in een rechte lijn. Daarom staan we paraat tijdens het volledige proces. We bieden op allerlei manier ondersteuning aan.

Klankbord

Tijdens het proces komen er ongetwijfeld allerlei vragen, drempels of onverwachte zaken naar boven. We denken dan graag met jullie mee! Even klankborden dus. Dan zetten wij onze kennis, expertise, ervaring en netwerk in. Even sparren als je nog niet officieel in het programma zit? Kan ook. Graag zelfs!

Meterstanden van de wijk

Overzicht is handig, zeker in een transitie. Daarom hebben we een simpel formulier ontwikkeld. Niet als formaliteit, maar als middel om goed inzicht in je wijk te krijgen. Mocht je het hebben ingevuld, stuur het even op. We zijn benieuwd!

Verbinding en uitwisseling

Het kloppend hart van Wijk van de Toekomst bestaat uit een community van betrokken burgers en professionals die zich inzetten voor duurzame Gelderse wijken. We beloven geen 880 vrienden, maar wel een groot netwerk van mensen die met dezelfde zaken bezig zijn als jij. Het ondersteuningsteam wijst je graag de weg.

Kennis en ervaring

Net als alle leden heb je toegang tot onze kennisbank. Daar vind je bijvoorbeeld blauwdrukken voor je WUP, handreikingen voor participatie en verslagen van al onze bijeenkomsten. Zo helpen we je snel op weg.

Wat levert het nou op?

Samen optrekken binnen Wijk van de Toekomst heeft veel voordelen. We zetten er een paar voor je op een rij:

  • Tijdwinst: door ervaringen uit te wisselen weet je sneller wat wel werkt.
  • Delegeren: als samen met je wijkcoalitie optrekt, ontstaat er een gedeeld plan waarin iedereen zijn rol pakt, en enkele taken en acties overneemt.
  • Samen: het ondersteuningsteam denkt met je mee in proces en participatie.
  • Sparringpartner: we staat ook voor je klaar om te sparren over bijeenkomsten, subsidieaanvragen of procesinterventie.
  • Een gedragen plan: deelname zorgt ervoor dat jullie wijkplannen gedragen worden door alle stakeholders.
foto wat levert het nou op

Gedeelde ervaring

Weten hoe andere wijken hun stip op de horizon samen met Wijk van de Toekomst bepaalden? Hoor het van de deelnemers zelf.

Gea Verhagen

Heveadorp Duurzaam

“Gesprekken met Petra van het Ondersteuningsteam helpen om in te zien dat we wel degelijk goed bezig zijn. Uit wat voor ons inmiddels op activiteiten zonder samenhang begon te lijken, wees ze precies aan hoe we hiermee verder kunnen voor ons Wijkuitvoeringsplan.”