Header community

Samen sta je sterker

Zo simpel is het. Daarom geloven wij in de kracht van onze community. Je hebt meteen toegang tot onze kennisbank, maar profiteert ook van het netwerk en onze experts. Bovendien vind je in de community allerlei gelijkgestemden om ervaringen mee uit te wisselen en ideeën te delen.

Waarom dan?

Alle leden van de community hebben toegang tot ons kennisplatform. In de bibliotheek hebben we artikelen en documenten verzameld. Je zoekt op thema of onderwerp en download er bestanden. Via het forum stel je vragen en kom je met één druk op de knop rechtstreeks in contact met andere leden voor hulp of een goede discussie.

Foto Waarom dan

Onze activiteiten

Kennis delen en ophalen gaat het beste samen. Daarom organiseren we regelmatig kennisateliers met experts of praktijkbijeenkomsten waar we een bezoek brengen aan een wijk uit onze community . Check de agenda!

13 september 2023

Kennisatelier: Gemeentelijke rolneming & publieke realisatiekracht

In opdracht van de provincie Gelderland helpt het Expertteam Warmte Gelderse gemeenten met kennis op verschillende onderdelen zoals warmtetechnieken, organisatievraagstukken, financiering en juridische zaken.

19 september 2023

Kennissessie over zelflevering

Veel gemeenten kopen hun energie op een traditionele manier in: via Europese aanbestedingen en meerjarige contracten. Een alternatief is de zogeheten ‘zelflevering’. Speciaal voor gemeenten organiseren het Gelders Energieakkoord, Klimaatverbond Nederland en NP RES op 19 september een kennissessie over dit onderwerp.

26 september 2023

Kennissessie Het nieuwe normaal in de energietransitie

Steeds meer bewonerscollectieven maken zelf plannen voor hun buurt, organiseren diensten, collectieve opwekprojecten of werken aan een warmtesysteem in eigendom. LSA bewoners ziet gemeenten die sympathiek staan tegenover deze initiatieven en onderzoeken waar de samenwerking mogelijk is. Maar dit is zeker nog niet de standaard.

Bewegwijzering

Wat is jouw stip?

Wijk van de Toekomst is er voor iedereen die energie wil steken in een positieve, duurzame toekomst. Wat je stip op de horizon ook is. Dus ben je je nog aan het verdiepen in de materie? We hebben volop informatie. Wil je in de wijk aan de slag met warmtepompen? Kom erbij. Ben je ambtenaar en heb je doelstellingen vanuit de gemeente? Sluit je aan. Help mee onze community te laten groeien. Aanmelden is een eitje.