proeftuin ramplaankwartier

Zonnewarmtenet

Ramplaankwartier | Haarlem

In het Ramplaankwartier wordt er voor en door wijkbewoners een alternatief voor aardgas ontwikkeld. De Gemeente Haarlem stelt 2.5 miljoen euro ter beschikking voor de aanleg. Door deze opsteker kan het warmtenet meteen in de gehele wijk aangelegd worden.

Bewoners in de wijk hoeven zich hierdoor niet meer af te vragen wanneer hun straat aan de beurt is en ieder huishouden kan meedoen met een collectieve inkoopactie voor de zonnewarmte-installatie. Daarnaast geeft de financiële steun aan hoeveel vertrouwen de gemeente Haarlem heeft in de zonnewarmtemethode en het projectteam.

Met de realisatie van het zonnewarmtenet gaat de wijk zelf warmte opwekken en deze warmte onderling verdelen met eerlijke tarieven. En dat alles zonder extra CO2-uitstoot.

Verder lezen?

6 juli 2023

Terugblik Kennisatelier Buurkracht x HIER

Bij bewoners in wijken zit vaak veel enthousiasme en bereidheid om met buurtgenoten aan de slag te gaan. Dat soort initiatieven vormen een cruciale schakel in de warmtetransitie...

29 juni 2023

Nieuwsbrief Zomer 2023

In deze zomerse Nieuwsbrief van Wijk van de Toekomst kijken we terug op en vooruit naar de belangrijkste zaken in en rondom Wijk van de Toekomst.

27 juni 2023

Razende Reporter in de Zilverkamp

In Huissen staat de wijk Zilverkamp. In deze PAW-wijk zijn de afgelopen maanden belangrijke stappen gezet op weg naar de uitwerking van mogelijke scenario’s om de wijk versneld van het aardgas...