proeftuin ramplaankwartier

Zonnewarmtenet

Ramplaankwartier | Haarlem

In het Ramplaankwartier wordt er voor en door wijkbewoners een alternatief voor aardgas ontwikkeld. De Gemeente Haarlem stelt 2.5 miljoen euro ter beschikking voor de aanleg. Door deze opsteker kan het warmtenet meteen in de gehele wijk aangelegd worden.

Bewoners in de wijk hoeven zich hierdoor niet meer af te vragen wanneer hun straat aan de beurt is en ieder huishouden kan meedoen met een collectieve inkoopactie voor de zonnewarmte-installatie. Daarnaast geeft de financiële steun aan hoeveel vertrouwen de gemeente Haarlem heeft in de zonnewarmtemethode en het projectteam.

Met de realisatie van het zonnewarmtenet gaat de wijk zelf warmte opwekken en deze warmte onderling verdelen met eerlijke tarieven. En dat alles zonder extra CO2-uitstoot.

Verder lezen?

18 juli 2024

Aftermovie Oogstfeest | 24 juni

Na jaren hard werken en zaaien is het tijd om te oogsten. Wat is er gedaan en wat heeft het opgebracht? Op 24 juni werd namens de community de oogstmand aan overhandigd aan gedeputeerde Ans Mol.

17 juli 2024

Tijd om te oogsten!

Vier jaar Wijk van de Toekomst veel heeft opgeleverd. In allerlei vormen en resultaten. Daarom zijn we begonnen met oogsten willen we zoveel mogelijk van de opbrengsten met onze community delen!

15 juli 2024

Pas op de plaats voor warmtenet Eerbeek

Het haalbaarheidsonderzoek naar een mogelijk warmtenet voor Eerbeek is afgerond. Het bleek dat een warmtenet technisch haalbaar is in Eerbeek. Echter, er zijn nog financiële uitdagingen...