still intro 2

Razende Reporter

In de Zilverkamp

In Huissen staat de wijk Zilverkamp. In deze PAW-wijk zijn de afgelopen maanden belangrijke stappen gezet op weg naar de uitwerking van mogelijke scenario’s om de wijk versneld van het aardgas te halen. Het enthousiasme groeide nadat de wensen en behoeften van alle betrokkenen goed ingebed werd in de voorlopige plannen. Hoog tijd om eens te horen wat voor de wijk een goede volgende stap zou zijn!

 

De eerste persoon die we daar treffen is Yvette Detiger. Yvette is projectondersteuner Warmtetransitie bij gemeente Lingewaard en vertelt over haar ervaringen de afgelopen periode: de intensieve samenwerking met o.a. woningcorporatie WaardWonen en Coöperatie Duurzaam Zilverkamp, en waar ze met z’n allen naar toewerken.

 

Ervaringen van een Zilverkamper

De Razende Reporter zoekt altijd naar ervaringen van de mensen die in de wijk wonen. In de Zilverkamp trof hij onder andere de kleurrijke bewoonster Marjolijn. Ze is al jaren lang een echte ‘Zilverkamper’ en deelt waarom en hoe ze haar woning aangepakt heeft. Daarnaast vertelt ze hoe het is om in de Huissense wijk te wonen en te leven.

 

Van je dak, in je zak

In deze laatste aflevering van het bezoek aan de Zilverkamp spreken we nog met Hans Janssen. Hans heeft door zijn jaren bij Energieloket Lingewaard en de Coöperatie Duurzaam Zilverkamp een lading aan kennis en ervaring in huis. Wie anders dan hij kan zijn licht laten schijnen op de geschiedenis van de wijk en een doorkijk geven naar de toekomst?

 

Verder lezen?

6 september 2023

Zonnewarmtenet Ramplaankwartier

Bewoners in de wijk hoeven zich hierdoor niet meer af te vragen wanneer hun straat aan de beurt is en ieder huishouden kan meedoen met een collectieve inkoopactie voor de zonnewarmte-installatie.

6 juli 2023

Terugblik Kennisatelier Buurkracht x HIER

Bij bewoners in wijken zit vaak veel enthousiasme en bereidheid om met buurtgenoten aan de slag te gaan. Dat soort initiatieven vormen een cruciale schakel in de warmtetransitie...

29 juni 2023

Nieuwsbrief Zomer 2023

In deze zomerse Nieuwsbrief van Wijk van de Toekomst kijken we terug op en vooruit naar de belangrijkste zaken in en rondom Wijk van de Toekomst.