still intro 2

Razende Reporter

In de Zilverkamp

In Huissen staat de wijk Zilverkamp. In deze PAW-wijk zijn de afgelopen maanden belangrijke stappen gezet op weg naar de uitwerking van mogelijke scenario’s om de wijk versneld van het aardgas te halen. Het enthousiasme groeide nadat de wensen en behoeften van alle betrokkenen goed ingebed werd in de voorlopige plannen. Hoog tijd om eens te horen wat voor de wijk een goede volgende stap zou zijn!

 

De eerste persoon die we daar treffen is Yvette Detiger. Yvette is projectondersteuner Warmtetransitie bij gemeente Lingewaard en vertelt over haar ervaringen de afgelopen periode: de intensieve samenwerking met o.a. woningcorporatie WaardWonen en Coöperatie Duurzaam Zilverkamp, en waar ze met z’n allen naar toewerken.

 

Ervaringen van een Zilverkamper

De Razende Reporter zoekt altijd naar ervaringen van de mensen die in de wijk wonen. In de Zilverkamp trof hij onder andere de kleurrijke bewoonster Marjolijn. Ze is al jaren lang een echte ‘Zilverkamper’ en deelt waarom en hoe ze haar woning aangepakt heeft. Daarnaast vertelt ze hoe het is om in de Huissense wijk te wonen en te leven.

 

Van je dak, in je zak

In deze laatste aflevering van het bezoek aan de Zilverkamp spreken we nog met Hans Janssen. Hans heeft door zijn jaren bij Energieloket Lingewaard en de Coöperatie Duurzaam Zilverkamp een lading aan kennis en ervaring in huis. Wie anders dan hij kan zijn licht laten schijnen op de geschiedenis van de wijk en een doorkijk geven naar de toekomst?

 

Verder lezen?

7 mei 2024

[Workshop] Ambtelijke Ruimte

Werk je als ambtenaar aan de warmtetransitie? Dan moet je behendig laveren tussen allerlei belangen. Hoe pak je dat nou het beste aan? Kom op 12 juni naar de workshop om die vraag te beantwoorden!

5 mei 2024

[Kennisatelier] Gelders Warmte Infrabedrijf

Het Gelders Warmte Infrabedrijf (GWIB) werkt samen met gemeenten aan het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van publieke warmtenetten. Op maandag 10 juni is directeur Detlef Meijer te gast!

30 april 2024

Lessen uit de wijk Loenen

In april stond een bijeenkomst in het teken van de digitalisering rondom energiegemeenschappen en wat daar nodig is. Uit de wijk Loenen deelde André Zeijseink de lessen van Virtual Power Plant...