still intro 2

Razende Reporter

In de Zilverkamp

In Huissen staat de wijk Zilverkamp. In deze PAW-wijk zijn de afgelopen maanden belangrijke stappen gezet op weg naar de uitwerking van mogelijke scenario’s om de wijk versneld van het aardgas te halen. Het enthousiasme groeide nadat de wensen en behoeften van alle betrokkenen goed ingebed werd in de voorlopige plannen. Hoog tijd om eens te horen wat voor de wijk een goede volgende stap zou zijn!

 

De eerste persoon die we daar treffen is Yvette Detiger. Yvette is projectondersteuner Warmtetransitie bij gemeente Lingewaard en vertelt over haar ervaringen de afgelopen periode: de intensieve samenwerking met o.a. woningcorporatie WaardWonen en Coöperatie Duurzaam Zilverkamp, en waar ze met z’n allen naar toewerken.

 

Ervaringen van een Zilverkamper

De Razende Reporter zoekt altijd naar ervaringen van de mensen die in de wijk wonen. In de Zilverkamp trof hij onder andere de kleurrijke bewoonster Marjolijn. Ze is al jaren lang een echte ‘Zilverkamper’ en deelt waarom en hoe ze haar woning aangepakt heeft. Daarnaast vertelt ze hoe het is om in de Huissense wijk te wonen en te leven.

 

Van je dak, in je zak

In deze laatste aflevering van het bezoek aan de Zilverkamp spreken we nog met Hans Janssen. Hans heeft door zijn jaren bij Energieloket Lingewaard en de Coöperatie Duurzaam Zilverkamp een lading aan kennis en ervaring in huis. Wie anders dan hij kan zijn licht laten schijnen op de geschiedenis van de wijk en een doorkijk geven naar de toekomst?

 

Verder lezen?

12 februari 2024

[Terugblik] Praktijkbijeenkomst Dieren-West

Voor de laatste praktijkbijeenkomst van 2023 streek onze community neer in Dieren (gemeente Rheden), waar het proces naar het eerste Wijkuitvoeringsplan (WUP) van Nederland verteld werd.

9 februari 2024

[Talkshow] Kleine Kernen van de Toekomst

Kleine kernen en het buitengebied hebben vaak een sterke identiteit en een eigen dynamiek. Op 14 maart leer jij hoe je de warmtetransitie in kleine kernen en buitengebieden vorm kan geven.

8 februari 2024

Versnellingskansen door het combineren van een warmtenet met woningverduurzaming

Het combineren van woningverduurzaming en de ontwikkeling van een warmtenet kan zorgen voor versnelling in het aardgasvrij maken van wijken. Dat concluderen Ekiep en Energie Samen...