Header-home
4 oktober 2023

Workshop

Geleerde lessen toepassen in jouw eigen wijk

Dit is een externe bijeenkomst georganiseerd door Stroomversnelling.

Het blijkt een weg vol kuilen en hobbels: het verduurzamen van wijken en buurten. Tijdens ‘De Shift IV: succesvol samenwerken in de energietransitie’ op 13 april zoomden we in op ervaringen uit vier verschillende wijken. In deze workshop bouwen we voort op deze lessen. Wat leerden gemeenten, bewonersinitiatieven, woningcorporaties en netbeheerders? En hoe kun jij deze ervaringen toepassen in je eigen wijk of buurt?

 

Op 4 oktober zetten we deze lessen op een rij en kun je je eigen inzichten en ervaringen spiegelen. Tijdens dit live event ga je concreet aan de slag onder begeleiding van Niels Rood, Klaas Vegter en Dieke Schutjens.  Je krijgt inzicht in waar jouw wijk staat, welke vervolgstappen je kunt zetten en hoe je kunt bijsturen. Dat doen we aan de hand van de methodiek van het Wijkkompas. Daarnaast is er tijdens deze workshop voldoende gelegenheid om informeel kennis en ervaringen uit te wisselen.

 

Dit evenement is voor gemeenten, bewonersinitiatieven, woningcorporaties en netbeheerders die in de praktijk bezig zijn met het verduurzamen van wijken en buurten.

Datum

4 oktober 2023

Tijd

9.00-13.00 uur

Locatie

Basecamp Utrecht

Meer agenda items?

26 september 2023

Kennissessie Het nieuwe normaal in de energietransitie

Steeds meer bewonerscollectieven maken zelf plannen voor hun buurt, organiseren diensten, collectieve opwekprojecten of werken aan een warmtesysteem in eigendom. LSA bewoners ziet gemeenten die sympathiek staan tegenover deze initiatieven en onderzoeken waar de samenwerking mogelijk is. Maar dit is zeker nog niet de standaard.

12 oktober 2023

Nationaal Warmte Congres 2023

De overgang naar duurzame warmte bevindt zich op een cruciaal punt. We hebben nog steeds de opgave om vóór 2030 1,5 miljoen woningen en andere gebouwen te verduurzamen en/of aardgasvrij te maken. Zorg dat je er bij bent op 12 oktober 2023 tijdens de 16e editie van het Nationaal Warmte congres en reserveer alvast je plaats!

2 november 2023

Symposium: “Koppelen! Van stadsvernieuwing naar buurtverduurzaming”

Koppelen van de warmtetransitie aan veiligheid, vergroening, sociale samenhang, armoedebestrijding; tijd om door te pakken. Laat je tijdens dit symposium op een mooie plek inspireren door de stads- en wijkvernieuwing; hoe versnel je met een integrale aanpak?