Header-home
4 oktober 2023

Workshop

Geleerde lessen toepassen in jouw eigen wijk

Dit is een externe bijeenkomst georganiseerd door Stroomversnelling.

Het blijkt een weg vol kuilen en hobbels: het verduurzamen van wijken en buurten. Tijdens ‘De Shift IV: succesvol samenwerken in de energietransitie’ op 13 april zoomden we in op ervaringen uit vier verschillende wijken. In deze workshop bouwen we voort op deze lessen. Wat leerden gemeenten, bewonersinitiatieven, woningcorporaties en netbeheerders? En hoe kun jij deze ervaringen toepassen in je eigen wijk of buurt?

 

Op 4 oktober zetten we deze lessen op een rij en kun je je eigen inzichten en ervaringen spiegelen. Tijdens dit live event ga je concreet aan de slag onder begeleiding van Niels Rood, Klaas Vegter en Dieke Schutjens.  Je krijgt inzicht in waar jouw wijk staat, welke vervolgstappen je kunt zetten en hoe je kunt bijsturen. Dat doen we aan de hand van de methodiek van het Wijkkompas. Daarnaast is er tijdens deze workshop voldoende gelegenheid om informeel kennis en ervaringen uit te wisselen.

 

Dit evenement is voor gemeenten, bewonersinitiatieven, woningcorporaties en netbeheerders die in de praktijk bezig zijn met het verduurzamen van wijken en buurten.

Datum

4 oktober 2023

Tijd

9.00-13.00 uur

Locatie

Basecamp Utrecht

Meer agenda items?

23 mei 2024

[Webinar] Aan de slag met je lokale ondersteuningsstructuur

Er komt weer een nieuw DoeTank webinar aan!🚀 Ben jij als gemeenteambtenaar verantwoordelijk voor het ondersteunen van woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen? Of ben je met dit thema bezig vanuit je rol bij een bewonersinitiatief of energieloket? Meld je dan aan!

28 mei 2024

Bijeenkomst Mei Monumenten Maand

We krijgen vanuit de community de afgelopen maanden steeds vaker signalen dat er behoefte is aan uitwisseling op het vlak van verduurzaming van monumentale wijken. Daarom organiseren wij in de Maand Mei een mooie bijeenkomst rondom het thema Monumenten!

30 mei 2024

[Community of Practice] Energie in de Wijk

Het succesvol organiseren van de energie- en warmtetransitie in wijken blijkt lastig. Eén van de redenen is de complexiteit van interne processen die slecht aansluiten bij bewoners. Daarom doen verschillende onderwijsinstellingen gezamenlijk onderzoek met gemeenten. Doe jij mee?