Header-home
27 juni 2024

Webinar

Samenwerken met marktpartijen

Welke bedrijven kunnen het beste mijn huis verduurzamen? Welke leveranciers kan je me aanraden? Deze en andere vragen over marktpartijen krijgen energiecoaches vrijwel dagelijks. In dit webinar gaan we hierover met elkaar in gesprek.

Waarom zou je een relatie met lokale bedrijven willen? Hoe kies je bedrijven uit? Hoe behoud je je onafhankelijkheid? Hoe houd je administratie bij van uitgevoerde maatregelen? Vanuit inwoners is er een duidelijke behoefte aan ondersteuning op dit gebied. Maar er zijn ook steeds meer energiecoöperaties die de samenwerking met marktpartijen opzoeken om een rol te kunnen pakken in de uitvoering van het Nationaal Isolatie Programma (het NIP) in de gemeente.

Gastsprekers

  • Mick Zwart vertelt over de jarenlange ervaring van StichtingEnergieRijk Houten met inkoopacties.
  • Hank Ort gaat in gesprek met Jan Al (energiecoöperatie LansingerStroom) over meer recente plannen voor collectieve verduurzamingsmaatregelen.

Dit webinar wordt georganiseerd door Energie Samen.

Datum

27 juni 2024

Tijd

16.00-17.00u

Locatie

Online

Meer agenda items?

28 augustus 2024

[Kennisatelier] Netcongestie

Op het stroomnet wordt het alsmaar drukker. Dit kan een beperkende factor zijn voor wijken waar de energie- en warmtetransitie nog op stapel staat. Daarom organiseren we op woensdag 28 augustus een kennisatelier over netcongestie.

19 september 2024

Samen sterker in de energietransitie

In Nederland blijkt meer dan 600.000 huishoudens in energiearmoede te leven, waarvan maar liefst 68% in corporatiewoningen. Een grote uitdaging om de huurders van woningcorporaties ook actief te betrekken bij de energietransitie. In deze bijeenkomst wordt met diverse organisaties aan betere en slimmere aanpakken gewerkt!

19 september 2024

Living Lab Day

Op 19 september is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair! Hoe gaat het met onze circulaire projecten? Welke nieuwe circulaire ketens zijn in de maak? Wat is nodig om van circulair écht het nieuwe normaal te maken? Waar moeten de schouders samen onder?