Header-home
24 juni 2024

Webinar

Organiseren van warmtenetten

In de Transitievisie Warmte komt een warmtenet regelmatig als meest kansrijke optie voor duurzame warmte uit de bus. Met name omdat uit globale financiële analyses bleek dat collectieve warmtenetten goedkoper waren dan individuele opties. En betaalbaarheid is een belangrijk uitgangspunt. Toch zien we nu een flink aantal jaar later dat het aantal gerealiseerde warmtenetten beperkt is. Hoe komt dat? En hoe kunnen we versnellen?

In het gratis webinar ‘Organiseren van warmtenetten’ op maandag 24 juni van 10.00-11.00 uur gaat Lambert den Dekker, directeur van DWA in op deze vraag. Hij deelt zijn analyse en biedt praktische handvatten om warmtenetten te realiseren in uw gemeente.

Over het webinar

Ben je binnen jouw gemeente verantwoordelijk voor de warmtetransitie en is een warmtenet een kansrijke optie? Of ben je nog geen specialist op het gebied van de warmtetransitie maar krijg je hier wel vragen over of moet je zelfs besluiten gaan voorbereiden de komende jaren? Bijvoorbeeld omdat je beleidsadviseur, volksvertegenwoordiger of bestuurder bent van een gemeente, provincie of waterschap. Of omdat je betrokken bent bij jouw lokale duurzame energiecoöperatie?

In het webinar komt antwoord op de volgende vragen:

  • Een collectieve warmteoplossing of individueel: hoe bepaal je de beste oplossing voor de wijk?
  • Hoe ga je stapsgewijs aan de slag bij een collectieve warmteoplossing als een warmtenet:
    • Techniek: Welke technieken zijn geschikt en wat te doen bij keuzestress?
    • Betaalbaarheid: Hoe houd je het betaalbaar? En voor wie moet het betaalbaar zijn? Wat is het effect van verschillende tariefstructuren?
    • Organisatie: Hoe pak je de verdere ontwikkeling aan? We gaan in op exploitatievormen, ontzorging, de mogelijkheden van een publiek warmtebedrijf en meer.

Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Dit webinar wordt georganiseerd door NPLW.

Datum

24 juni 2024

Tijd

10.00-11.00u

Locatie

Online

Meer agenda items?

28 augustus 2024

[Kennisatelier] Netcongestie

Op het stroomnet wordt het alsmaar drukker. Dit kan een beperkende factor zijn voor wijken waar de energie- en warmtetransitie nog op stapel staat. Daarom organiseren we op woensdag 28 augustus een kennisatelier over netcongestie.

19 september 2024

Living Lab Day

Op 19 september is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair! Hoe gaat het met onze circulaire projecten? Welke nieuwe circulaire ketens zijn in de maak? Wat is nodig om van circulair écht het nieuwe normaal te maken? Waar moeten de schouders samen onder?

19 september 2024

Samen sterker in de energietransitie

In Nederland blijkt meer dan 600.000 huishoudens in energiearmoede te leven, waarvan maar liefst 68% in corporatiewoningen. Een grote uitdaging om de huurders van woningcorporaties ook actief te betrekken bij de energietransitie. In deze bijeenkomst wordt met diverse organisaties aan betere en slimmere aanpakken gewerkt!