Header-home
2 juli 2024

Webinar

Lokale samenwerking warmte: waar beginnen?

Er is inmiddels veel kennis van en voor bewonersinitiatieven die aan de slag willen in de warmtetransitie. Zoveel kennis, dat bewonersinitiatieven soms verzuchten: “Dat is allemaal prachtig, maar wat moet ik nu doen? Wat is de eerste stap?” Als antwoord op die vraag bieden Stroomversnelling en Energie Samen praktische handvatten in dit webinar.

Voor welke bewonersinitiatieven?

  • Je bent al actief in een buurt/wijk.
  • Je hebt een idee waar je naartoe wilt.
  • Je bent je aan het oriënteren over het vervolg: hoe ga je samenwerken met de gemeente en welke organisatievorm kies je voor je warmtegemeenschap/warmtebedrijf?

Wat weet je na afloop?

  • Je weet hoe je de samenwerking met de gemeente kunt starten.
  • Je weet wat je juridisch moet vastleggen (en hoe dat eruit kan zien).
  • Je bent geïnspireerd door ‘best practices’ (en briljante mislukkingen) uit de praktijk.

Programma

Geen theoretische verhalen; we duiken meteen de praktijk in. We interviewen drie bewonersinitiatieven en gemeenten over hun samenwerking. Daarbij bespreken we zowel de juridische vorm als de manier waarop ze praktisch samenwerken. En je kunt natuurlijk zelf ook vragen stellen.

Dit webinar wordt georganiseerd door Energie Samen (contactpersoon: Irene Eisink) en Stroomversnelling (contactpersoon: Yael Aartsma).

  • Stroomversnelling is een non-profit die innoveert in de praktijk binnen het domein van de energietransitie van woningen en wijken. 
  • Energie Samen is de landelijke koepel en belangenorganisatie van energiecoöperaties.

Datum

2 juli 2024

Tijd

14.00 - 15.30 uur

Locatie

Online

Meer agenda items?

28 augustus 2024

[Kennisatelier] Netcongestie

Op het stroomnet wordt het alsmaar drukker. Dit kan een beperkende factor zijn voor wijken waar de energie- en warmtetransitie nog op stapel staat. Daarom organiseren we op woensdag 28 augustus een kennisatelier over netcongestie.

19 september 2024

Living Lab Day

Op 19 september is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair! Hoe gaat het met onze circulaire projecten? Welke nieuwe circulaire ketens zijn in de maak? Wat is nodig om van circulair écht het nieuwe normaal te maken? Waar moeten de schouders samen onder?

19 september 2024

Samen sterker in de energietransitie

In Nederland blijkt meer dan 600.000 huishoudens in energiearmoede te leven, waarvan maar liefst 68% in corporatiewoningen. Een grote uitdaging om de huurders van woningcorporaties ook actief te betrekken bij de energietransitie. In deze bijeenkomst wordt met diverse organisaties aan betere en slimmere aanpakken gewerkt!