Header-home
25 juni 2024

Webinar

Lokaal samenwerken in de warmtetransitie

Samenwerkingen tussen bewonerscollectieven, energiecoöperaties en gemeenten zijn hard nodig in de energie- en warmtetransitie. Maar zulke nieuwe vormen van samenwerken roepen in de praktijk nogal eens wat juridische vragen op, bijvoorbeeld over financiële risico’s, staatsteun, subsidies en aanbestedingsregels.

Als vervolg op twee eerdere sessies rond dit thema, organiseert LSA daarom nu in samenwerking met Energie Samen, in opdracht van DuurzaamDoor, twee online juridische spreekuren voor gemeenten en bewonerscollectieven die lokaal (willen) samenwerken. Meld je hieronder aan om de uitnodiging te ontvangen.

Experts: Karlijn Schuttelaar en Ilonka Marselis

Karlijn Schuttelaar adviseert via Schuttelaar Law al jaren bedrijven, die zich inzetten voor een betere wereld, onder andere op het gebied van energietransitie, vluchtelingenparticipatie en circulaire economie. Zij zal uitleggen hoe je juridische en financiële risico’s kunt borgen met toegankelijke, begrijpelijke taal.

Ilonka Marselis is strategisch adviseur bij Energie Samen. Als kennisontwikkelaar coöperatieve warmte zal zij vertellen over recente ontwikkelingen in wetgeving.

Dit webinar wordt georganiseerd door LSA Bewoners.

Datum

25 juni 2024

Tijd

20.00 - 21.30 uur

Locatie

Online

Meer agenda items?

28 augustus 2024

[Kennisatelier] Netcongestie

Op het stroomnet wordt het alsmaar drukker. Dit kan een beperkende factor zijn voor wijken waar de energie- en warmtetransitie nog op stapel staat. Daarom organiseren we op woensdag 28 augustus een kennisatelier over netcongestie.

19 september 2024

Living Lab Day

Op 19 september is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair! Hoe gaat het met onze circulaire projecten? Welke nieuwe circulaire ketens zijn in de maak? Wat is nodig om van circulair écht het nieuwe normaal te maken? Waar moeten de schouders samen onder?

19 september 2024

Samen sterker in de energietransitie

In Nederland blijkt meer dan 600.000 huishoudens in energiearmoede te leven, waarvan maar liefst 68% in corporatiewoningen. Een grote uitdaging om de huurders van woningcorporaties ook actief te betrekken bij de energietransitie. In deze bijeenkomst wordt met diverse organisaties aan betere en slimmere aanpakken gewerkt!