Header-home
11 december 2023

Biobased isoleren in de Stedendriehoek

Webinar

Dit is een externe bijeenkomst georganiseerd door Boeren voor Biobased Bouwen.

 

Een keer wat anders voor (ambtenaren in) de community van Wijk van de Toekomst!

Het doel van het Nationaal Isolatieprogramma is om 2,5 miljoen woningen te isoleren in de periode tot en met 2030. Meer dan ooit zijn mensen bezorgd over de hoogte van hun energierekening. De energieprijzen zijn al tijden aanhoudend hoog. Dat raakt mensen hard in de portemonnee. En naast het financiële voordeel van isoleren is nog meer winst te behalen: ook je comfort gaat omhoog.

Biobased is nog beter

Maar we willen in de regio Stedendriehoek graag een stap verder gaan. Biobased materialen isoleren beter en zijn daarbij gezonder, comfortabeler en milieuvriendelijker dan de huidige meest gebruikte isolatiematerialen. De natuurlijke materialen zijn vochtregulerend en kunnen geluiddempend zijn waardoor er een fijnere akoestiek ontstaat. Én vanaf 2024 krijg je nog een extra vergoeding naast de bestaande regelingen als je voor biobased isoleren kiest. Kortom: hoe gaan we ervoor zorgen dat biobased onderdeel uitmaakt van het aanbod voor particulieren die hun woning willen verduurzamen?

Webinar geeft gemeenten Stedendriehoek handvatten

Het project Boeren voor Biobased bouwen geeft in de regio Stedendriehoek invulling aan de ketensamenwerking waarbij we met lokale vezelgewassen grondstoffen produceren voor biobased isolatiematerialen. Vanuit zowel landelijke- als regionale expertise nemen we ambtenaren mee in de mogelijkheden van biobased isoleren. Maar ook vanuit de praktijk vertellen we je hoe je dit aan kunt pakken.

Datum

11 december 2023

Tijd

9.30-11.00 uur

Locatie

Online

Meer agenda items?

24 juni 2024

[Webinar] Organiseren van warmtenetten

In de Transitievisie Warmte komt een warmtenet regelmatig als meest kansrijke optie voor duurzame warmte uit de bus. Toch zien we nu een flink aantal jaar later dat het aantal gerealiseerde warmtenetten beperkt is. Hoe komt dat? En hoe kunnen we versnellen?

25 juni 2024

[Webinar] Lokaal samenwerken in de warmtetransitie

Samenwerkingen tussen bewonerscollectieven, energiecoöperaties en gemeenten zijn hard nodig in de energie- en warmtetransitie. Maar zulke nieuwe vormen van samenwerken roepen in de praktijk nogal eens wat juridische vragen op. Op 25 juni krijg je de antwoorden.

27 juni 2024

[Webinar] Samenwerken met marktpartijen

Welke bedrijven kunnen het beste mijn huis verduurzamen? Welke leveranciers kan je me aanraden? Deze en andere vragen over marktpartijen krijgen energiecoaches vrijwel dagelijks. In dit webinar gaan we hierover met elkaar in gesprek.