Header-home
11 december 2023

Biobased isoleren in de Stedendriehoek

Webinar

Dit is een externe bijeenkomst georganiseerd door Boeren voor Biobased Bouwen.

 

Een keer wat anders voor (ambtenaren in) de community van Wijk van de Toekomst!

Het doel van het Nationaal Isolatieprogramma is om 2,5 miljoen woningen te isoleren in de periode tot en met 2030. Meer dan ooit zijn mensen bezorgd over de hoogte van hun energierekening. De energieprijzen zijn al tijden aanhoudend hoog. Dat raakt mensen hard in de portemonnee. En naast het financiële voordeel van isoleren is nog meer winst te behalen: ook je comfort gaat omhoog.

Biobased is nog beter

Maar we willen in de regio Stedendriehoek graag een stap verder gaan. Biobased materialen isoleren beter en zijn daarbij gezonder, comfortabeler en milieuvriendelijker dan de huidige meest gebruikte isolatiematerialen. De natuurlijke materialen zijn vochtregulerend en kunnen geluiddempend zijn waardoor er een fijnere akoestiek ontstaat. Én vanaf 2024 krijg je nog een extra vergoeding naast de bestaande regelingen als je voor biobased isoleren kiest. Kortom: hoe gaan we ervoor zorgen dat biobased onderdeel uitmaakt van het aanbod voor particulieren die hun woning willen verduurzamen?

Webinar geeft gemeenten Stedendriehoek handvatten

Het project Boeren voor Biobased bouwen geeft in de regio Stedendriehoek invulling aan de ketensamenwerking waarbij we met lokale vezelgewassen grondstoffen produceren voor biobased isolatiematerialen. Vanuit zowel landelijke- als regionale expertise nemen we ambtenaren mee in de mogelijkheden van biobased isoleren. Maar ook vanuit de praktijk vertellen we je hoe je dit aan kunt pakken.

Datum

11 december 2023

Tijd

9.30-11.00 uur

Locatie

Online

Meer agenda items?

14 maart 2024

[Talkshow] Kleine Kernen van de Toekomst

Kleine kernen en het buitengebied hebben vaak een sterke identiteit en een geheel eigen dynamiek. Dat vergt maatwerk terwijl we in de warmtetransitie juist meters willen maken. Hoe kun je de warmtetransitie in kleine kernen en het omringende buitengebied vormgeven?

22 maart 2024

Nieuwjaarsbijeenkomst Belevenissen van Webbers

Met plezier nodigen we je uit voor de Nieuwjaars bijeenkomst “Belevenissen van Webbers!" De Webber Community organiseert deze bijeenkomst in coproductie met Wijk van de Toekomst.

24 april 2024

Praktijkbijeenkomst: Benedenbuurt Wageningen

In PAW-wijk Benedenbuurt in Wageningen zijn de voorbereidingen voor de realisatie van een midden temperatuur warmtenet in volle gang. Het proces is uniek omdat het geheel sinds 2016 is geïnitieerd, begeleid en gedragen door bewoners in de wijk.