Header-home
23 mei 2024

Webinar DoeTank

Aan de slag met je lokale ondersteuningsstructuur

Er komt weer een nieuw DoeTank webinar aan!🚀 Ben jij als gemeenteambtenaar verantwoordelijk voor het ondersteunen van woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen? Of ben je met dit thema bezig vanuit je rol bij een bewonersinitiatief of energieloket? Meld je dan aan voor aankomende webinar op 23 mei tussen 16:00-17:00u.

Bij welke ondersteuning voelt een bewoner zich écht geholpen? Hoe ondersteun je niet alleen effectief maar ook efficiënt? En hoe ontwikkel je als gemeente een samenhangende structuur waar lokale initiatieven tot hun recht komen? Die vragen onderzochte we de afgelopen jaren met de DoeTank Publieke Ontzorging. Alle ervaringen en lessen uit ons actieonderzoek krijgen een plek op onze nieuwe website die op 23 mei live gaat.

Nieuwe website DoeTank

Wil jij vanuit een lerende en nieuwsgierige houding bewoners helpen in hun verduurzamingsproces? Dan helpt onze website je op weg! Vanaf 23 mei vind je daar praktische tools, procesbeschrijvingen en ervaringen die we hebben opgedaan en ontwikkeld. Ontwikkeld met én getest door ambtenaren, bewonersinitiatieven én een heleboel bewoners in gemeenten Emmen, Leusden, Veldhoven en Weert en in opdracht van Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Webinar

In het webinar van 23 mei leiden we je rond op de nieuwe website. Na afloop weet je hoe je – met gebruik van de website – zelf aan de slag te gaan met het ontwikkelen van je lokale ondersteuningsstructuur.

Datum

23 mei 2024

Tijd

16.00-17.00u

Locatie

Online

Meer agenda items?

28 mei 2024

Bijeenkomst Mei Monumenten Maand

We krijgen vanuit de community de afgelopen maanden steeds vaker signalen dat er behoefte is aan uitwisseling op het vlak van verduurzaming van monumentale wijken. Daarom organiseren wij in de Maand Mei een mooie bijeenkomst rondom het thema Monumenten!

30 mei 2024

[Community of Practice] Energie in de Wijk

Het succesvol organiseren van de energie- en warmtetransitie in wijken blijkt lastig. Eén van de redenen is de complexiteit van interne processen die slecht aansluiten bij bewoners. Daarom doen verschillende onderwijsinstellingen gezamenlijk onderzoek met gemeenten. Doe jij mee?

10 juni 2024

[Kennisatelier] Gelders Warmte Infrabedrijf

Op maandag 10 juni staat er een kennisatelier met het Gelders Warmte Infrabedrijf op het programma. Als publieke partner werkt het GWIB samen met Gelderse ​gemeenten ​aan het op schaal ontwikkelen, realiseren en exploiteren ​van publieke, collectieve warmtenetten. ​