Header-home
2 november 2023

Symposium

Van stadsvernieuwing naar buurtverduurzaming

Dit is een externe bijeenkomst georganiseerd door Platform 31.

 

Koppelen van de warmtetransitie aan veiligheid, vergroening, sociale samenhang, armoedebestrijding; tijd om door te pakken. Laat je tijdens dit symposium op een mooie plek inspireren door de stads- en wijkvernieuwing; hoe versnel je met een integrale aanpak?

 

Op maandag 2 november gaan interessante sprekers onder leiding van Natasja van den Berg met elkaar en met jou in gesprek:

  • Welke lessen uit de leefwereld van de buurt moeten we ter harte nemen? – Nasra Djorai gebiedsmanager Feijenoord, Rotterdam
  • Wat is de betekenis is van de stads- en wijkvernieuwing van de jaren 70 en 90 voor wijk en buurt nu? – Huub Glas, procesmanager en duurzaam ondernemer
  • Hoe organiseren we een grootschalige isolatie-aanpak? – Olof van der Gaag van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie.

 

Kom ook en neem je vragen, ervaring en ideeën mee!

Datum

2 november 2023

Tijd

15.00-18.00 uur

Locatie

Akoesticum, Ede

Meer agenda items?

28 augustus 2024

[Kennisatelier] Netcongestie

Op het stroomnet wordt het alsmaar drukker. Dit kan een beperkende factor zijn voor wijken waar de energie- en warmtetransitie nog op stapel staat. Daarom organiseren we op woensdag 28 augustus een kennisatelier over netcongestie.

19 september 2024

Living Lab Day

Op 19 september is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair! Hoe gaat het met onze circulaire projecten? Welke nieuwe circulaire ketens zijn in de maak? Wat is nodig om van circulair écht het nieuwe normaal te maken? Waar moeten de schouders samen onder?

19 september 2024

Samen sterker in de energietransitie

In Nederland blijkt meer dan 600.000 huishoudens in energiearmoede te leven, waarvan maar liefst 68% in corporatiewoningen. Een grote uitdaging om de huurders van woningcorporaties ook actief te betrekken bij de energietransitie. In deze bijeenkomst wordt met diverse organisaties aan betere en slimmere aanpakken gewerkt!