Header-home
24 april 2024

Praktijkbijeenkomst

Benedenbuurt Wageningen

In PAW-wijk Benedenbuurt in Wageningen zijn de voorbereidingen voor de realisatie van een midden temperatuur warmtenet in volle gang. Het proces is uniek omdat het geheel sinds 2016 is geïnitieerd, begeleid en gedragen door bewoners in de wijk. Ondertussen is de Coöperatie Warmtenet Oost Wageningen (WOW) opgezet als spil in het web van deze operatie. De community van Wijk van de Toekomst is op 24 april 2024 van harte welkom in de Benedenbuurt om kennis te maken met en te leren van deze doorgewinterde pioniers.

 

N.B. gezien de grote interesse en het beperkte aantal plekken is het raadzaam om je vroegtijdig aan te melden!

Dit jaar zal – naar alle waarschijnlijkheid – worden begonnen met de realisatie van het warmtenet waar 86% (tussenstand!) van alle woningen in de buurt op wil worden aangesloten. Dit is de laatste belangrijke stap in een proces dat sinds 2016 is geïnitieerd en gedragen door bewoners van de Benedenbuurt. Met de toename van de complexiteit van de opgave is het wijkinitiatief tevens gegroeid en geprofessionaliseerd. Zodoende zijn de pioniers van de Benedenbuurt als geen ander in staat om alle aspecten van het proces toe te lichten. Daarnaast is de bijeenkomst een gelegenheid om obstakels in het proces te duiden en bespreken.

Voor wie?

Ben je zelf betrokken bij het ontwikkelen van een warmtenet in een Gelderse wijk? En wil je leren van de Benedenbuurt en aanvullen vanuit je eigen ervaringen? Of ben je op een andere manier betrokken bij de warmtetransitie in Gelderse wijken en benieuwd hoe de bewoners zich onderling hebben georganiseerd? Meld je dan aan voor deze praktijkbijeenkomst!

Programma en vragen

Om 16.00 uur beginnen we met een korte introductie door Robert-Jan Geerts, ambtenaar bij de gemeente Wageningen en al jaren betrokken bij het project. Vervolgens is het podium voor Wanka Lelieveld en Theo de Bruin. Ze zijn onderdeel van het projectteam en vanaf het prille begin de drijvende kracht achter dit koploperproject.

Tijdens de presentatie is het mogelijk om vragen te stellen. Wil je zeker weten dat je vraag aan bod komt? Stuur die dan vooraf naar thijs@wijkvandetoekomst.nl

Om 18 uur is het tijd voor een hapje eten. Daarna is het mogelijk om nog aan te sluiten bij een rondleiding door de wijk. Deze duurt tot uiterlijk 19 uur.

Meld je aan

Via deze link kun je je aanmelden. Als je je aanmeldt, gaan we ervan uit dat je mee eet. Is dat niet zo? Of heb je allergieën of dieetwensen? Laat het ons weten in het formulier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. En kijk ook in de agenda om te zien welke bijeenkomsten nog meer interessant zijn voor jou!

Documentaire

Kun je niet wachten? Bekijk dan in de tussentijd onderstaande documentaire van onze vrienden van het Gelders Energieakkoord over de pioniers in de Benedenbuurt.

Ook onze vrienden van  Stroomversnelling hebben recent onderstaand filmpje gemaakt over de ontwikkelingen in de Benedenbuurt.

Datum

24 april 2024

Tijd

16.00-19.00 uur

Locatie

Dolderstraat 88, Wageningen

Meer agenda items?