Header-home
22 maart 2024

Nieuwsjaarsbijeenkomst

Belevenissen van Webbers

Webber Community

Dit evenement was eerst gepland op 16 januari 2024.

Met plezier nodigen we je uit voor de Nieuwjaars bijeenkomst “Belevenissen van Webbers!” De Webber Community organiseert deze bijeenkomst in co-productie met Wijk van de Toekomst. Webbers zijn professionals die de energietransitie op een nieuwe manier organiseren. Samenwerken, samen leren en innoveren is het uitgangspunt. Ze breken daarmee met de traditionele werkwijze.

We starten met Wijkwebber Marjolein Tillema, zij neemt ons deze middag mee in een wandeling door de wijk Kerschoten, waar zij tien jaar lang als Webber de boel op gang brengt naar een duurzame wijk. Daarna zijn we te gast bij Diep op het Zwitsal terrein en beleven we drie bijzondere werkvormen die in de toolbox van de Webber thuishoren. Natuurlijk is er ook ruimte om jouw succeservaringen te delen hoe jij als Webber partijen in beweging krijgt. En toasten we samen op het nieuwe jaar!

Ook als je niet zeker weet of je een Webber bent, ben je van harte welkom!

Programma

13:00-13:30
Ontvangst op het kantoor van Diep op het Zwitsalterrein (Vlijtseweg 128-a) in Apeldoorn. Er staat koffie en thee en wat lekkers voor je klaar. Er wordt geen lunch verzorgd.

13:30
Welkom introductie op de middag door:

  • Lancering van het Webber profiel door Harmke Bekkema en Serena Scholte (Webber Community)
  • De Webber als intermediair in de Wijk door Petra Hofman (Diep/Tilburg Universiteit)
  • Webberen in Kerschoten door Marjolein Tillema
  • Toolkit werkvormen voor learning communities

14:15
Wandeling door Kerschoten olv Marjolein Tillema, onderweg vertelt zij over welke plaatsen, gebeurtenissen, werkvormen en personen bepalend zijn voor haar werk als Webber en hoe zij zichzelf inzet als instrument voor de energietransitie in de wijk. Ook lopen meerdere mensen mee die ook bij de wijkaanpak in Kerschoten betrokken zijn, oa Wijk van de Toekomst.

15:30
Koffie en thee bij terugkomst op het Zwitsal terrein, delen reacties en je eigen Webber-verhaal.

16:00
Workshops over werkvormen die je als Webber kan inzetten:

  • Crack the process/puzzle (Harmke)
  • Personen typologie “mensen die het verschil maken” (Petra)
  • Luisteren op vier niveau’s (Serena)

17:00
Afsluiting en borrel

Datum

22 maart 2024

Tijd

13.30-17.00u

Locatie

Impact Plek (Zwitsal Terrein, Apeldoorn)

Meer agenda items?

24 juni 2024

[Webinar] Organiseren van warmtenetten

In de Transitievisie Warmte komt een warmtenet regelmatig als meest kansrijke optie voor duurzame warmte uit de bus. Toch zien we nu een flink aantal jaar later dat het aantal gerealiseerde warmtenetten beperkt is. Hoe komt dat? En hoe kunnen we versnellen?

25 juni 2024

[Webinar] Lokaal samenwerken in de warmtetransitie

Samenwerkingen tussen bewonerscollectieven, energiecoöperaties en gemeenten zijn hard nodig in de energie- en warmtetransitie. Maar zulke nieuwe vormen van samenwerken roepen in de praktijk nogal eens wat juridische vragen op. Op 25 juni krijg je de antwoorden.

27 juni 2024

[Webinar] Samenwerken met marktpartijen

Welke bedrijven kunnen het beste mijn huis verduurzamen? Welke leveranciers kan je me aanraden? Deze en andere vragen over marktpartijen krijgen energiecoaches vrijwel dagelijks. In dit webinar gaan we hierover met elkaar in gesprek.