Header-home
22 maart 2024

Nieuwsjaarsbijeenkomst

Belevenissen van Webbers

Webber Community

Dit evenement was eerst gepland op 16 januari 2024.

Met plezier nodigen we je uit voor de Nieuwjaars bijeenkomst “Belevenissen van Webbers!” De Webber Community organiseert deze bijeenkomst in co-productie met Wijk van de Toekomst. Webbers zijn professionals die de energietransitie op een nieuwe manier organiseren. Samenwerken, samen leren en innoveren is het uitgangspunt. Ze breken daarmee met de traditionele werkwijze.

We starten met Wijkwebber Marjolein Tillema, zij neemt ons deze middag mee in een wandeling door de wijk Kerschoten, waar zij tien jaar lang als Webber de boel op gang brengt naar een duurzame wijk. Daarna zijn we te gast bij Diep op het Zwitsal terrein en beleven we drie bijzondere werkvormen die in de toolbox van de Webber thuishoren. Natuurlijk is er ook ruimte om jouw succeservaringen te delen hoe jij als Webber partijen in beweging krijgt. En toasten we samen op het nieuwe jaar!

Ook als je niet zeker weet of je een Webber bent, ben je van harte welkom!

Programma

13:00-13:30
Ontvangst op het kantoor van Diep op het Zwitsalterrein (Vlijtseweg 128-a) in Apeldoorn. Er staat koffie en thee en wat lekkers voor je klaar. Er wordt geen lunch verzorgd.

13:30
Welkom introductie op de middag door:

  • Lancering van het Webber profiel door Harmke Bekkema en Serena Scholte (Webber Community)
  • De Webber als intermediair in de Wijk door Petra Hofman (Diep/Tilburg Universiteit)
  • Webberen in Kerschoten door Marjolein Tillema
  • Toolkit werkvormen voor learning communities

14:15
Wandeling door Kerschoten olv Marjolein Tillema, onderweg vertelt zij over welke plaatsen, gebeurtenissen, werkvormen en personen bepalend zijn voor haar werk als Webber en hoe zij zichzelf inzet als instrument voor de energietransitie in de wijk. Ook lopen meerdere mensen mee die ook bij de wijkaanpak in Kerschoten betrokken zijn, oa Wijk van de Toekomst.

15:30
Koffie en thee bij terugkomst op het Zwitsal terrein, delen reacties en je eigen Webber-verhaal.

16:00
Workshops over werkvormen die je als Webber kan inzetten:

  • Crack the process/puzzle (Harmke)
  • Personen typologie “mensen die het verschil maken” (Petra)
  • Luisteren op vier niveau’s (Serena)

17:00
Afsluiting en borrel

Datum

22 maart 2024

Tijd

13.30-17.00u

Locatie

Impact Plek (Zwitsal Terrein, Apeldoorn)

Meer agenda items?

14 maart 2024

[Talkshow] Kleine Kernen van de Toekomst

Kleine kernen en het buitengebied hebben vaak een sterke identiteit en een geheel eigen dynamiek. Dat vergt maatwerk terwijl we in de warmtetransitie juist meters willen maken. Hoe kun je de warmtetransitie in kleine kernen en het omringende buitengebied vormgeven?

24 april 2024

Praktijkbijeenkomst: Benedenbuurt Wageningen

In PAW-wijk Benedenbuurt in Wageningen zijn de voorbereidingen voor de realisatie van een midden temperatuur warmtenet in volle gang. Het proces is uniek omdat het geheel sinds 2016 is geïnitieerd, begeleid en gedragen door bewoners in de wijk.