Header-home
19 september 2023

Kennissessie over zelflevering

Voor gemeenten

Dit is een externe bijeenkomst georganiseerd door Gelders Energieakkoord (GEA), Klimaatverbond Nederland en NP RES.

 

Veel gemeenten kopen hun energie op een traditionele manier in: via Europese aanbestedingen en meerjarige contracten. Een alternatief is de zogeheten ‘zelflevering’. Speciaal voor gemeenten organiseren het Gelders Energieakkoord, Klimaatverbond Nederland en NP RES op 19 september een kennissessie over dit onderwerp.

 

Zelflevering is het als lokale of regionale overheid aan jezelf leveren van energie. Die energie heb je óf zelf geproduceerd óf koop je ergens in. Bijvoorbeeld bij een (lokale) producent of van de energiebeurs. Dat kan en dat mag. Je kunt dit als gemeente op verschillende manieren organiseren. Bijvoorbeeld via een gemeentelijk energiebedrijf, bij ondernemers met opweklocaties of via de coöperatie als energiegemeenschap. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen, wat betekent dat voor de interne organisatie en vooral ook: welke politieke keuzes gaan er aan vooraf? In de kennissessie komen gemeenten en leveranciers aan het woord over hun oplossing en ga je zelf aan de slag met het vraagstuk voor jouw gemeente.

 

  • Wanneer: dinsdag 19 september, 13.30 – 17.30 uur
  • Waar: The Green, Arnhem (pal naast station Arnhem)
  • Voor wie: bestuurders, ambtenaren en raadsleden die betrokken zijn bij de energietransitie.
  • Waar kom je mee thuis: beter begrip wat zelflevering is en wat het oplevert, inzicht in hetgeen er bij komt kijken en inzicht in de stappen die je moet doorlopen om het te organiseren.

Datum

19 september 2023

Tijd

13.30 – 17.30 uur

Locatie

The Green, Arnhem

Meer agenda items?

14 maart 2024

[Talkshow] Kleine Kernen van de Toekomst

Kleine kernen en het buitengebied hebben vaak een sterke identiteit en een geheel eigen dynamiek. Dat vergt maatwerk terwijl we in de warmtetransitie juist meters willen maken. Hoe kun je de warmtetransitie in kleine kernen en het omringende buitengebied vormgeven?

22 maart 2024

Nieuwjaarsbijeenkomst Belevenissen van Webbers

Met plezier nodigen we je uit voor de Nieuwjaars bijeenkomst “Belevenissen van Webbers!" De Webber Community organiseert deze bijeenkomst in coproductie met Wijk van de Toekomst.

24 april 2024

Praktijkbijeenkomst: Benedenbuurt Wageningen

In PAW-wijk Benedenbuurt in Wageningen zijn de voorbereidingen voor de realisatie van een midden temperatuur warmtenet in volle gang. Het proces is uniek omdat het geheel sinds 2016 is geïnitieerd, begeleid en gedragen door bewoners in de wijk.