15 juni 2023 17:00 uur t/m 20:00 uur Café de Kuul, Huissen
Praktijkbijeenkomsten

In PAW-wijk de Zilverkamp in Huissen (gemeente Lingewaard) zijn de afgelopen maanden belangrijke stappen gezet op weg naar de uitwerking van mogelijke scenario’s om de wijk versneld van het aardgas te halen. Het enthousiasme onder de bewoners en het bestuur is gegroeid nadat de wensen en behoeften van alle betrokkenen goed in kaart zijn gebracht en iedereen zich kan vinden in de voorlopige plannen. De gemeente en de bewoners vertellen op 15 juni 2023 hoe dit enthousiasme is ontstaan en welke lessen ze uit het proces hebben getrokken. Ook hebben ze nog veel vragen over de nieuwe fase die ze ingaan en leren graag van andere initiatieven. Jouw kennis en ervaring zijn dus heel erg welkom!

Programma

We starten om 17:00 uur in café De Kuul met een inloop en een eenvoudige maaltijd. Vervolgens wandelen we gezamenlijk door de wijk om een indruk te krijgen van het karakter en de huizentypologie van de Zilverkamp. Daarna is het tijd voor presentaties door de projectleider van de gemeente, woningcoöperatie Waardwonen en Coöperatie Duurzaam Zilverkamp over het initiatief. Ze vertellen over de historie, de recente ontwikkelingen en de vervolgstappen.

Daarnaast wordt er momenteel een onderzoek gedaan vanuit Radboud Universiteit naar de samenwerking tussen de verschillende partijen binnen deze ontwikkeling in de Zilverkamp. MA-student Rense Volmerink presenteert tijdens onze bijeenkomst een tussenstand van zijn onderzoek. In het tweede deel van het programma gaan we in kleinere groepen uiteen om een aantal vragen bespreken die zijn ontstaan binnen de context van de Zilverkamp. We sluiten samen af. De liefhebbers kunnen bij een hapje en een drankje napraten.

Voor wie?

Ben je zelf betrokken bij het ontwikkelen van een warmtenet in een Gelderse wijk? En kun je leren van de Zilverkamp en aanvullen vanuit je eigen ervaringen? Of ben je op een andere manier betrokken bij de warmtetransitie in Gelderse wijken en benieuwd hoe de samenwerking tussen bewoners en gemeente in de Zilverkamp verloopt? Meld je dan aan voor deze praktijkbijeenkomst!

Praktische informatie

  • Donderdag 15 juni 2023
  • 17:00-20:00 uur
  • Café De Kuul, Wagenweg 12E, 6852 DW Huissen

Via deze link kun je je aanmelden. Als je je aanmeldt, gaan we ervan uit dat je mee eet. Is dat niet zo? Of heb je allergieën of dieetwensen? Laat het ons weten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Kijk ook eens in de agenda om te zien welke bijeenkomsten nog meer interessant zijn voor jou!