Header-home
9 november 2023

Kennisatelier

Gereedschapskist voor Wijkvernieuwers

In samenwerking met Tilburg University organiseerde we een reeks workshops bedoeld voor mensen die het verschil (willen) maken voor de wijk én voor de opgave: de Academie Wijk van de Toekomst. We hebben hard gewerkt aan een handreiking die we “Gereedschapskist voor Wijkvernieuwers” hebben gedoopt. In deze gereedschapskist worden de belangrijkste kaders, modellen en concepten die tijdens de bijeenkomsten zijn besproken verzameld en op een overzichtelijk en handzame manier als instrumenten gepresenteerd. Die instrumenten kun je makkelijk oppakken en toepassen in concrete situaties. We bewegen zo van theorie naar praktijk. Tijdens het kennisatelier presenteren we de handreiking en lichten we een aantal instrumenten uit.

 

In deze gereedschapskist worden de belangrijkste kaders, modellen en concepten die tijdens de bijeenkomsten zijn besproken verzameld en op een overzichtelijk en handzame manier als instrumenten gepresenteerd. Die instrumenten kun je makkelijk oppakken en toepassen in concrete situaties. We bewegen zo van theorie naar praktijk, net als tijdens de workshops, om die complexe verbouwing met succes te realiseren.

 

Binnenkort meer informatie.

Datum

9 november 2023

Tijd

10.00-11.00 uur

Locatie

Online

Meer agenda items?

26 september 2023

Kennissessie Het nieuwe normaal in de energietransitie

Steeds meer bewonerscollectieven maken zelf plannen voor hun buurt, organiseren diensten, collectieve opwekprojecten of werken aan een warmtesysteem in eigendom. LSA bewoners ziet gemeenten die sympathiek staan tegenover deze initiatieven en onderzoeken waar de samenwerking mogelijk is. Maar dit is zeker nog niet de standaard.

4 oktober 2023

Workshop: Geleerde lessen toepassen in jouw wijk

Het blijkt een weg vol kuilen en hobbels: het verduurzamen van wijken en buurten. Tijdens ‘De Shift IV: succesvol samenwerken in de energietransitie’ op 13 april zoomden we in op ervaringen uit vier verschillende wijken. In deze workshop bouwen we voort op deze lessen.

12 oktober 2023

Nationaal Warmte Congres 2023

De overgang naar duurzame warmte bevindt zich op een cruciaal punt. We hebben nog steeds de opgave om vóór 2030 1,5 miljoen woningen en andere gebouwen te verduurzamen en/of aardgasvrij te maken. Zorg dat je er bij bent op 12 oktober 2023 tijdens de 16e editie van het Nationaal Warmte congres en reserveer alvast je plaats!