Op dinsdag 13 juni van 15:00 tot 16:00 uur staat er weer een kennisatelier op het programma. Dit keer schuiven Buurkracht en HIER opgewekt aan. Zij maken deel uit van de Participatiecoalitie, een coalitie van vijf organisaties die zich hard maken voor een maatschappelijk gedragen én natuur inclusieve energietransitie.

Tijdens het kennisatelier gaan we het hebben over échte participatie. Uit de recente Nationale Buurkracht Monitor 2023 blijkt er een behoorlijke kloof te zitten tussen de beleving van ambtenaren en buurtbewoners. Wat blijkt? Ambtenaren zijn een stuk positiever over participatieprocessen dan bewoners. Wat zijn nou oorzaken waardoor deze processen anders beleefd en gewaardeerd worden? En nog belangrijker: hoe kun je de kloof overbruggen?

Sprekers

Hoog tijd om het daar eens goed over te hebben! En dat doen we met niemand minder dan:

  • Jan Zuilhof, Kennismanager Bewoners en Warmte bij HIER opgewekt
  • Djoera Eerland, Product Marketeer bij Buurkracht

Zij geven o.a. antwoord op vragen als:

  • Hoe krijg je de mensen in beweging om zich hard te maken voor de energietransitie?
  • Hoe houd je deze beweging gaande op de langere termijn, ook voor andere onderwerpen?
  • Hoe sluit je aan op de belevingswereld van de bewoners?
  • Hoe borg je initiatief vanuit de buurt of de wijk?
  • En hoe houd je de kennis en ervaring in de wijk?

Aanmelden

Wil je jouw kennis over participatie bijspijkeren? Neem dan deel aan ons laatste kennisatelier voor de zomer en meld je hierrr aan! Enkele dagen voor het kennisatelier ontvang je de link om deel te nemen.

Heb je collega’s of kennissen die ook geïnteresseerd zijn in het bijwonen van dit kennisatelier over participatie? Nodig ze uit om zich aan te melden! Deze kennissessies zijn namelijk toegankelijk voor iedereen.