Bij bewonersparticipatie kun je denken aan een informatieavond voor de hele buurt (wat op dit moment niet kan), maar ook aan een-op-een contact. Je kunt in een wijkcentrum afspreken, maar elkaar ook op straat ontmoeten of bij de voordeur. En hoewel veel mensen wel klaar zijn met online bijeenkomsten, is ook hier nog heel veel mogelijk. Informeren, bevragen, dialoog, samen ontwerpen en ontwikkelen kan op heel veel manieren. Ook zonder een stevige investering is er veel mogelijk.

Donderdag 22 april: 9 tot 11 uur

Het doel van dit kennisatelier is om deelnemers mee te nemen in de wereld van participatie en communicatie. Deze ochtend passeren een heel scala aan voorbeelden de revu, waarbij we ook onderzoeken wat er op dit moment mogelijk is en wat je als wijkinitiatief zelf kan doen. We wisselen de praktijkvoorbeelden van ervaringsexperts af met veel interactie in kleinere groepen.

De volgende sprekers nemen je mee in hun ervaringen, kennis en vaardigheden.

Kombisol
Kirsten Kramer
Manon van den Burg
Hierbij een kijkje in de keuken bij wat Kombisol doet: https://kombisol.com/portfolio/

Diep
Kim Verschuren
Kim is onderdeel van het Ondersteuningsteam van Wijk van de Toekomst en neemt je mee in haar visie op partcipatie en communicatie. Daarnaast laat ze verschillende vormen en doorvertalingen naar de praktijk zien.

Meld je hier aan
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via deze link.